Google sürücüsüz otomobillerini kötü hava koşullarına karşı dayanıklı hâle getirmek için etkileyici yöntemler geliştirmişe benziyor. Şirketin sürücüsüz otomobil programına ilişkin aylık raporlarının sonuncusunda, ön cama yerleştirilen küçük sileceklerin aracın tepesindeki sensörlerin kötü havada daha iyi çalışmasına yardımcı olduğu belirtildi.
Google’dan yapılan açıklamada, LiDAR (ışık ve radar) sensörlerinin en son versiyonunun hem yağmuru hem de soğuk sabahlardaki egzoz bulutlarını algılayabileceği ifade edildi. Halihazırda Google sürücüsüz otomobil ile çisenti ve sağanak yağış arasındaki farkları algılayabilmek için Mountain View ve Austin’de test sürüşleri gerçekleştiriliyor. Otomobil, bu farkı öğrenmesiyle birlikte hızını ve sürüş tekniğini bu doğrultuda ayarlayabilecek.
Google’ın sürücüsüz otomobilleri, şu an için fırtınalı hava koşullarında kenara çekerek havanın iyileşmesi için bir süre bekliyor. Bu noktada test çalışmaları esnasında araçlarda bulunan sürücülerin gerektiğinde kontrolü ele alabildiklerini de belirtmekte fayda var. Daha zorlu çevresel koşulları keşfetmek adına bundan böyle her türlü yağmurlu ve karlı havada test gerçekleştirmeyi planlayan Google, böylelikle sürücüsüz otomobillerinin yolculuğunun hava koşulları tarafından engellenemeyecek hâle gelmesini amaçlıyor.
Google bugüne kadar 53 sürücüsüz otomobiliyle yaklaşık 2 milyon kilometreyi herhangi bir insan müdahalesi olmadan katetti. Şirket, şu sıralarda trafiğe açık yollarda haftada ortalama 16 bin ila 24 bin kilometre arasında test sürüşü gerçekleştiriyor.
Google’ın sürücüsüz otomobilleri geçtiğimiz ay içinde herhangi bir kazaya karışmadı. Daha önceki aylarda gerçekleşen ufak tefek çarpışmalarda ise esas kusurun karşı taraftaki sürücülerde olduğu belirtilmişti.
kaynak:http://www.teknoblog.com/